Tvořivé dílny

09.11.2015 09:18

Tvořivé dílny patří mezi sociálně aktivizační činnost, která se koná pravidelně každé pondělí po dobu dvou hodin. Naši uživatelé se mohou těšit na klidné, přátelské a veselé prostředí, které jim umožňuje vyzkoušet si různé materiály, techniky, mohou popustit svou uzdu fantazie a v neposlední řadě být součástí sociální skupiny, která nabízí báječnou atmosféru nejen při tvoření. Díky samotným uživatelům se nám daří vytvářet prostředí, kam se uživatelé rádi vrací.
Na fotkách můžete vidět naše uživatele při tvoření a výsledky jejich práce. Každý výrobek je originál a je odrazem samotného autora.

 

Dřevěné svícínky jsou z březových koleček, otvor pro čajovou svíčku byl předem vytvořen. Úkolem uživatelů bylo dát svícínku originální podobu. Výsledek je krásný.

Kočička či kocour díky obyčejné láhvi, míčku, noviny a lepidla jsme vytvořili krásnou dekoraci. Práce trvala přes dvě Tvořivé dílny, ale výsledek stojí za to.

Mašličky ze stuhy, jste poskládali nebo sešili, slepili a dozdobili kamínky. Jejich využit má více možností. Bylo to jednoduší, než se na první pohled zdálo.

Abstraktní hrnek trochu teplé vody, laku na nehty a je to hotové. Sice jsme chvilku koumali jak na to, ale nakonec si každý odnesl unikát hrneček.

Malovaný kamínek jak jednoduché. Každý ve tvaru kamínku viděl něco jiného.

Kominíčci pro štěstí jsou z vatových hlaviček a chlupatých drátku, dozdobení beruškami a čtyřlístky. Jen co se nám podařilo uchytit drátek k hlavičce, práce šla jak po másle.

Papírové lekníny jsou z více druhů papíru dozdobené kamínky. Vypadali jak živé.

Krabičky z pohledů, vybrat ty nejkrásnější pohledy barvu bavlnky a šijeme. Každý si nesl došít krabičku domů, ale krabičky sklidily obdiv.

Malování nití velmi jednoduchá technika. Díky které jsme vytvořili mnoho krásných obrázků. A to díky kousku nitě, trochu barvy a představivosti.

Obraz z bavlnky základem nám byl polystyrén obalený v krepovém papíru, pomocí špendlíků jsme vytvořili obrys a obmotali bavlnkou. Výtvory jsou nádherné

Přívěšky jsou z plsti, vyšité a obšité bavlnkami. Vydařily se každému, i když tvrdil, že s jehlou není kamarád.

Soudky jsou z plechovky polepené dřevěnými kolíčky, vymalované či ozdobené stuhami. Slouží nám jako dózičky. Zatvořili jsme si dostatečně.

Housenky z prstových ponožek jsme vycpali vatou, nalepili oči, dotvořili obličej a dozdobili stuhami. Housenky nám vyčarovali nejeden úsměv.

 

Antistresové míčky z balónku a mouky, oči a vlásky z bavlnky a stres už na nás nemůže. U plnění balónku moukou jsme se sice zapotili, ale z výsledku jsme měli všichni radost.

Trávníčci k jejich výrobě jsme použili silonky, piliny a zrnka trávy. Pomocí gumiček, pohyblivých očí a stuh jsme mu vytvořili osobitou tvář. Pak už jsme jen zalívali a trénovali na kadeřníka.

 

Kočička či kocour díky obyčejné láhvi, míčku, noviny a lepidla jsme vytvořili krásnou dekoraci. Práce trvala přes dvě Tvořivé dílny, ale výsledek stojí za to.

Záložky jsou z barevných kartonů. Hotový výrobek jsme zatavili, aby měl delší životnost. Záložky se dařily jedna za druhou.